Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ - ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ένα παράδειγμα για μίμηση απο την εγγονή μου!

Κατασυγκινημένη από αυτό που έμαθα σήμερα από τα εγγόνια μου και το θεωρώ σαν παράδειγμα για πολλά παιδάκια, αποφάσισα να σας το πω γιατί ... η χαζογιαγιά υπάρχει πάντα μέσα μου και ... μόνο πάνα που δεν χρειάστηκα σήμερα!

Αυτές τις μέρες η εγγονή μου με τη... κολλητή της Μαρίνα που είναι κάτι σαν..2η κόρη για την Ιωάννα μου, όποτε πάω σπίτι παίρνει τη φίλη της και ... εξαφανίζεται.
Σήμερα η κόρη μου με πληροφόρησε με χαρά και λίγο γέλιο για το τι σκαρώσανε τα κοριτσάκια! Έτσι έμαθα για την φιλανθρωπική επιχείρηση τους ! Φτιάχνουν πραγματάκια και κουλουράκια, ζητούν από τις μαμάδες τους διάφορα μικροπράγματα και μπουκαλάκια νερού σφραγισμένα, τα κρυώνουν και ................
Ακούτε τη συνέχεια που με άφησε με ανοιχτό το στόμα!
Φτιάξανε ένα φορητό μικρό σταντ και τα πουλούν όλα σε περαστικούς για 0,50 λεπτά και τα λεπτά που μάζεψαν τα έστειλαν στο Χαμόγελο του Παιδιού με κατάθεση και βέβαια εκείνο τους έστειλε ευχαριστήρια επιστολή, κάτι σαν ... έπαινο!
Μάλιστα διαλέγουν εναλλάξ τις γειτονιές στις μαμάδες τους για να ... προμηθεύονται ... δωρεάν πράγματα. Οπότε όπως καταλαβαίνετε ... θα ξεκινήσω να φτιάχνω κουλουράκια σήμερα κι όλας!
Πέστε μου αν δίκαια αισθάνομαι τόσο περήφανη για τα παιδάκια αυτά τόσο που δεν σας το κρύβω ότι δάκρυσα μέσα μου από τη συγκίνηση...
Αισθάνεσαι ότι η νέα γενιά έχει μπροστά της παράθυρα ανοιχτά στη ψυχή της, έχει μέλλον και προοπτικές μέσα σ' αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες... και ότι ... υπάρχει ελπίδα φίλοι μου για πολύ καλύτερες μέρες όταν ... ανθίζουν ακόμα λουλούδια σε γη που πιστεύεις ότι σταδιακά ξεραίνεται από αισθήματα.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Bιασμός τουρίστριας

Bιασμός τουρίστριας

Βιασμός Βρετανίδας τουρίστριας στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Μια ακόμη νεαρή Βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό της από άγνωστο δράστη, στην περιοχή Χερσονήσου του Ηρακλείου.
Η 22χρονη, που βρίσκεται για διακοπές στην Κρήτη, επέστρεφε στις 4 τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει μετά από νυχτερινή διασκέδαση και έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Τότε, όπως υποστήριξε, στην καταγγελία της την πλησίασε άγνωστος δράστης που εκμεταλλεύτηκε την ανικανότητα της να αντισταθεί, την οδήγησε σε άγνωστη ερημική τοποθεσία και την βίασε.
Είναι η δεύτερη καταγγελία για βιασμό από Βρετανίδα τις τελευταίες ημέρες. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.



Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ: ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_2685.html
Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, υποστηρίζει, μιλώντας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου (ΦΩΤΟ).

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε "λευκή απεργία" εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.

«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.

«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων βλέπει και διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενώ ευθέως θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν «θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο, ισότιμο και ισόκυρο λειτουργό με τους λειτουργούς των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής, τους βουλευτές και της εκτελεστικής, τα μέλη της κυβέρνησης ή δεν τον θέλει;».
Αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αντιδράσεων, σε περίπτωση που τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου δεν βρουν ανταπόκριση.
“Η Πολιτεία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της αν προβεί σε ενέργειες τέτοιες που φαίνεται να παραβιάζονται οι Συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια των Ελληνικών δικαστηρίων”, τονίζει χαρακτηριστικά...
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο ΑΠΕ.

http://politicanea.blogspot.com/2011/03/blog-post_9809.html

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οργάνωση μπαμπάδων, στην Ελβετία: Το ημερολόγιο ενός πατέρα

Οργάνωση μπαμπάδων, στην Ελβετία: Το ημερολόγιο ενός πατέρα

http://www.crop.ch/crop-chronique/crop-emissions-tv/287.html

Un tribunal lui a bien donné l'autorisation d'avoir son enfant un week-end sur deux et la moitié des vacances scolaires mais la mère, qui ne veut rien entendre, n'est pas poursuivie pour non présentation d'enfant. C'est ainsi en Suisse. De fait, la mère décroche une autorité parentale exclusive.




Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ...ΣΤΗΘΕΙΑ

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-Γυμνόστηθες βγήκαν στους δρόμους δεκάδες διαδηλώτριες!

Γυμνόστηθες βγήκαν στους δρόμους δεκάδες διαδηλώτριες συνοδευόμενες και από τους συντρόφους τους και υποστηρικτές, διαμαρτυρόμενες για τον περιορισμό που υφίσταται το γυναικείο φύλο ώστε να μην επιδεικνύει δημόσια το στήθος του όπως ελεύθερα κάνουν οι άνδρες.
Την ελευθερία που απολαμβάνουν οι άνδρες να βγάζουν την μπλούζα τους και να κυκλοφορούν γυμνοί διεκδικούν και
οι γυναίκες σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, που την Εθνική Ημέρα Topless βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν το δικαίωμά τους.
Η ημέρα αυτή εορτάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και διοργανώνεται με τη στήριξη της βρετανικής ιστοσελίδας GoTopless.org.
Εκδηλώσεις έγιναν σε 12 πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, η Βόρεια Καρολίνα και η Καλιφόρνια.
Οι διαδηλώτριες βγήκαν στους δρόμους γυμνόστηθες, καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία είτε με λάτεξ επιδέσμους είτε με κόκκινες ταινίες, ώστε να μην υπόκεινται στον νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα για τιμωρία όσων προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.



Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Δικαστική ανεπάρκεια ή έλλειψη αμεροληψίας;

Δικαστική ανεπάρκεια ή έλλειψη αμεροληψίας;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ*
(www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.06.2005,id=80561496 )
Πολλά είναι τα προβλήματα που συνήθως δημιουργούνται από τη διάσταση των συζύγων ή από το διαζύγιό τους. Ισως το σπουδαιότερο είναι αυτό που αφορά την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία μαζί τους του γονέα που δεν έχει επιμέλεια.
--------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η πλημμελής κατοχύρωση του δικαιώματος του παιδιού σε ανατροφή και από τους δύο γονείς από τις διατάξεις του εσωτερικού δικαίου

Μ. Μπλιάτη, δικηγόρος
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία έχει κυρωθεί στη χώρα μας με το Ν.2101/1992, που διαθέτει αυξημένη τυπική ισχύ, κατ’άρθρο 28 του Συντάγματος, αποτελεί το σημαντικότερο διεθνώς νομικό κείμενο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στη Σύμβαση αυτή (στο εξής ΔΣΔΠ) το δικαίωμα του παιδιού σε ανατροφή και από τους δύο γονείς κατοχυρώνεται σε μια σειρά άρθρων, πράγμα που αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που του αποδίδεται.

Το άρθρο 7 ορίζει ότι «Το παιδί εγγράφεται στο ληξιαρχείο αμέσως μετά τη γέννησή του και έχει από εκείνη τη στιγμή το δικαίωμα του ονόματος, το δικαίωμα να αποκτήσει ιθαγένεια και, στο μέτρο του δυνατού, το δικαίωμα να γνωρίζει τους γονείς του και να ανατραφεί από αυτούς» (παρ.1). Το άρθρο 8 κατοχυρώνει το δικαίωμα του παιδιού ‘για τη διατήρηση της ταυτότητάς του,…συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών σχέσεών του’. Το άρθρο 9 (παρ.3) προβλέπει ειδικότερα ότι «Τα συμβαλλόμενα κράτη σέβονται το δικαίωμα του παιδιού που ζει χωριστά από τους δύο γονείς του ή από τον ένα από αυτούς να διατηρεί κανονικά προσωπικές σχέσεις και να έχει άμεση επαφή με τους δύο γονείς του, εκτός αν αυτό είναι αντίθετο με το συμφέρον του παιδιού» και αποτελεί το κατ’εξοχήν άρθρο που θεμελιώνει το δικαίωμα επικοινωνίας στις περιπτώσεις διαζυγίου ή διάστασης, ή παιδιού γεννημένου εκτός γάμου, του οποίου οι γονείς δεν συμβιώνουν.
Τέλος, το άρθρο 18 (παρ.1 εδ.α’) ορίζει με τρόπο πανηγυρικό ότι : «Τα συμβαλλόμενα κράτη καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση της αναγνώρισης της αρχής, σύμφωνα με την οποία και οι δύο γονείς είναι από κοινού υπεύθυνοι για την ανατροφή του παιδιού και την ανάπτυξή του».

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Προβλήματα παιδιών διαζυγίου

Πρόβληματα συγκέντρωσης προκαλεί στα παιδιά η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής

http://kids.in.gr/article/?aid=1231063780

Aμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι ο χωρισμός των γονιών και η αλλαγή στη δομή της οικογένειας δεν ευθύνονται για όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να παρουσιάσει.
http://women.gr.msn.com/kids/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%86%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf

Τα παραπάνω ευρήματα, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν τους συντάκτες τους αλλά αντίθετα, αποδεικνύουν οτι:
1) Η πατρική παρουσία-προστασία μπορεί να αποτρέψει κινδύνους τόσο από την συνεχή επιβολή του μονο-γονέα στο παιδί ίντερνετ και τηλεόραση (αφού μάλιστα τα παιδιά ξεχνιούνται εκεί και δεν σκέφτονται τα προβλήματα της διαμάχης των γονιών)
2) Τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιού, στην αντιδικία μεταξύ των γονιών, είναι εντονότερα στα 30% των κακών διαζυγίων αλλά και στα άλλα 50% τα προβλήματα μένουν μόνο στο τραύμα.



Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η στέρηση του πατέρα από το παιδί είναι καταστροφική

Με το Νίκο Σπιτάλα, Πρόεδρο του συλλόγου για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια συζητά σήμερα ο ΠτΘ. Ο σύλλογος ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια και στόχο έχει την προστασία των παιδιών που προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. Ο κ. Σπιτάλας τονίζει ότι μόνο με την διαπαιδαγώγηση – εκπαίδευση σε θέματα γάμου και σχέσεων θα μπορεί να βελτιωθεί με μακροπρόθεσμο προγραμματισμό το θέμα και ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς στην καθημερινότητά τους και πρέπει και οι δύο να συμμετέχουν απρόσκοπτα σ’αυτό. Υποστηρίζει ακόμη την ανάγκη αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου και τη λειτουργία οικογενειακών δικαστηρίων που θα δέχονται εισηγήσεις από πραγματογνώμονες, οι οποίοι τη στιγμή του διαζυγίου θα αποφαίνονται για το ποιος είναι ο καταλληλότερος γονέας για την επιμέλεια και θα ελέγχει εάν αυτή ασκείται σωστά.
Συνέχεια..........................................................................................:

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΟΝΙΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Ο ΣΥΓΑΠΑ ενημερώνει οτι ουδεμία σχέση έχει με τους απατεώνες που προσπαθώντας να μιμηθούν (και πάλι) τον αγώνα του ΣΥΓΑΠΑ και του Χαμόγελου του Παιδιού, στέλνουν μηνύματα για οικονομική ενίσχυση. Προσπαθούν να εξαπατήσουν μέλη των παραπάνω συλλόγων αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά προς ίδιον όφελος. Αυτο-ονομάζονται 'ΓΟΝ.ΙΣ', κλέβοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του ΣΥΓΑΠΑ που είναι ΓΟΝΕΙΣ, ΓΟΝΕΑΣ, goneas, gonis, κτλ καθώς και αυτά του Χαμόγελου που είναι το έμβλημα και τα σχετικά με παιδί θέματα.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: 'ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ'

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



Φράγκων 19, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 2310524285 και 6942989785

Σεμινάριο στα Καμένα Βούρλα: Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 9μμ, στο ξενοδοχείο 'ΓΑΛΗΝΗ':

Ο ΣΥΓΑΠΑ, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για τις καταστροφικές συνέπειες των διαζυγίων και τις επιπτώσεις στα παιδιά, όπως και του ντροπιαστικού τρόπου απονομής 'οικογενειακής δικαιοσύνης', διοργανώνει σεμινάριο σε γονείς αλλά και σε νέους και σε λιγότερο νέους.
Καλούνται όσοι επιθυμούν αλλά και τα μέλη μας, να συμμετάσχουν και να διαδώσουν την ιδεολογία μας ώστε να υπάρχουν το λιγότερο τραυματισμένα παιδιά αλλά και για να μεταφέρουμε στην Πολιτεία την έντονη διαμαρτυρία μας.

Διαβάστε τις θέσεις μας..........................................:

--------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Private law

Number of cases reaching court
92. The number of private law cases have been rising since 2005, and the 2009 figures represented a 14% increase on the previous year. In 2009, some 137,480 children were the subject of private law family cases. Currently 90% of separating parents do not use the courts. The MoJ told us that it believed this figure had remained stable between 2002 and 2007.[119] However, some of those 90% will be unhappy with their contact arrangements, and in up to 30% of cases one parent does not see the child but does not challenge that in court. [120]
93. We heard that the families that did reach court were those with multiple problems:
Many are victims of violence, or are perpetrators whose need for representation and advice is no less great. Many have lives blighted by alcoholism or drug abuse. Many of our clients do not have English as a first language; many speak no English at all—vital instructions are communicated through interpreters.[121]
94. Research has found very high levels of domestic violence in private law cases which reach court. In a 2005 study, 53% of women reported physical or emotional abuse as a cause of the separation, with actual or fear of violence continuing post-separation for 40% of women. Actual violence or fear of violence prior to the application was reported by 24% of women who had not reported violence during the relationship. The study noted that despite the high levels of domestic violence only about 15% of cases had an injunction or protective order.[122]
95. Research for the Ministry of Justice by Joan Hunt and Alison Macleod of the University of Oxford found high levels of safeguarding concerns, only about a third of which related to domestic violence.[123]
In 54% of cases (167 of 308) the resident parent raised concerns over serious welfare issues: domestic violence (34%); child abuse or neglect (23%); parenting capacity affected by drug abuse (20%), alcohol abuse (21%), mental illness (13%) or learning difficulties(1%); fear of abduction (15%). The proportion rose to 82% of cases (89 of 108) where the resident parent initially opposed any direct contact.
96. The study also found that domestic violence was alleged in 50% of cases (this figure is higher because it includes historic domestic violence or where it was not raised as a welfare concern). Some cases in which there are safety concerns are not reaching court under the current arrangements. Fiona Weir, CEO, Gingerbread, told us that in cases which did not reach court: "we find even where contact is continuing, in about 10% of cases, there is an ongoing safety issue that is concerning at least one of the parents."[124]
97. We received evidence that a large number of private law cases that currently reach court involve families with multiple problems. A high percentage of cases involve domestic violence or other child protection concerns. Care must be taken that any measures to divert cases from court only seek to do so where that is in the best interests of the child. This will be more complex than simply screening for domestic violence.
120 Blackwell, A and Dawe, F. (2003): Non-resident parent contact. London, ONS 2003; Office for National Statistics (2008) Omnibus Survey Report No. 38. Non-resident parental contact, 2007/8 A report on research using the National Statistics Omnibus Survey produced on behalf of the Ministry of Justice and the Department for Children, Schools and Families Back
121 Ev w92 Back
122 Trinder, L., Connolly, J., Kellett, J., Notley, A Profile of Applicants and Respondents in Contact Cases in Essex. (2005) Back
123 Outcomes of applications to court for contact orders after parental separation or divorce, Briefing Note, Joan Hunt and Alison Macleod. Back
124 Q 93 Back
125 Ev 129 Back
126 Ibid. Back
127 Q 94 Back
128 Department for Work and Pensions is the lead department but the proposals were developed jointly with the Ministry of Justice and the Department for Education. Back
129 Strengthening families, promoting parental responsibility: the future of child maintenance, Department for Work and Pensions, 2011 Back
130 Interim Report, p 169 Back