Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ - ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ: ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_2685.html
Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, υποστηρίζει, μιλώντας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου (ΦΩΤΟ).

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε "λευκή απεργία" εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.

«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.

«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων βλέπει και διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενώ ευθέως θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν «θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο, ισότιμο και ισόκυρο λειτουργό με τους λειτουργούς των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής, τους βουλευτές και της εκτελεστικής, τα μέλη της κυβέρνησης ή δεν τον θέλει;».
Αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αντιδράσεων, σε περίπτωση που τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου δεν βρουν ανταπόκριση.
“Η Πολιτεία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της αν προβεί σε ενέργειες τέτοιες που φαίνεται να παραβιάζονται οι Συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια των Ελληνικών δικαστηρίων”, τονίζει χαρακτηριστικά...
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο ΑΠΕ.

http://politicanea.blogspot.com/2011/03/blog-post_9809.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου