Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ - ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τουρίστριες στην Ελλάδα και ερωτικά γράμματα

Pipi στην Κρήτη από τουρίστρια
http://cretefocus.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7294.html?spref=fb 
Crete Focus ➤  Πέρισυ τέτοιο καιρό είχε λάβει χώρα αυτό που θα δείτε. Ας ελπίσουμε τέτοια φαινόμενα να πάψουν να υπάρχουν. Ο παππούς που θα δείτε στην φωτό έδωσε ένα μάθημα  στην "Κυρία" που δεν σέβεται ούτε την χώρα που ήρθε ούτε τον τόπο που επισκέφτηκε απαντώντας της με το τρόπο που μας φέρθηκε. Είναι Αγγλίδα τουρίστρια από αυτές που βλέπετε στο Φαληράκι της Ρόδου και στην Κρήτη σε διάφορα μέρη να κάνουν τα αίσχη όπως εδώ. Άραγε στην πατρίδα της στην Αγγλία έτσι φέρονται σε τουριστικούς χώρους ?
Ερωτικό Γράμμα το 2037 πχ
Ο έρωτας παραμένει μια διττή και αρχέγονη δύναμη στην ζωή κάθε ανθρώπου, σε κάθε γωνιά της οικουμένης, σε κάθε εποχή…

Το αρχαιότερο ερωτικό ποίημα που έχει ανακαλυφθεί στον κόσμο πάντως βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στα τέλη του 19ου αιώνα στην περιοχή Νιπούρ στην αρχαία Σουμερία, δηλαδή στο σημερινό Ιράκ.

Το ποίημα βρέθηκε γραμμένο πάνω σε πινάκιο μαζί με άλλες πινακίδες των Σουμερίων, όπου συνήθως καταγράφονταν ιστορίες και θρύλοι, δικαστικές αποφάσεις και κρατικά διατάγματα, καθώς και άλλες συμφωνίες.Το πινάκιο ήταν φτιαγμένο από πηλό και χρονολογείται περίπου στο 2037 π.Χ. Θεωρείται λοιπόν το αρχαιότερο ερωτικό ποίημα που έχει βρεθεί ποτέ. Το έργο έχει εκτεθεί ήδη σε διάφορα μουσεία του κόσμου.
«Γαμπρέ, αγαπημένε της καρδιάς μου, σαν το μέλι γλυκιά είναι η ομορφιά σου.
Λιοντάρι, αγαπημένο της καρδιάς μου με μάγεψες. ‘Ασε με να σταθώ τρέμοντας, μπροστά σου, να σε αγγίξω με το χάδι μου. Το χάδι μου είναι ακριβό, πιο απολαυστικό είναι από την ομορφιά. Σαν το μέλι με το γάλα.
Γαμπρέ, πες στη μητέρα μου, θα σου δώσει λιχουδιές. Στον πατέρα μου, θα σου δώσει δώρα. Τη ψυχή σου να ζωντανέψω, ξέρω. Γαμπρέ κοιμήσου στο σπίτι μας ως την αυγή, τη καρδιά σου ξέρω πως να ευχαριστήσω. Λιοντάρι κοιμήσου στο σπίτι μας ως την αυγή. Εσύ, επειδή μ’ αγαπάς, κύριέ μου, κύριε προστάτη μου, Σουσίν μου, εσύ που ευφραίνεις τη καρδιά της Ενλίλ, άγγιξέ με, με το χάδι σου». Πηγή: http://tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου