Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ - ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

"Δεν υπάρχει πιο τρομερή στιγμή, στην ζωή ενός ανθρώπου, από το να κηδέψει το ίδιο του το παιδί"


Τσεχία. ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: "Δεν υπάρχει πιο τρομερή στιγμή, στην ζωή ενός ανθρώπου, από το να κηδέψει το ίδιο του το παιδί"

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η φρίκη εκείνης της στιγμής, τονίζεται από το γεγονός ότι, ο Πατέρας ήταν εκείνος, ο οποίος πολέμησε για την ευτυχία, την ασφάλεια και την ικανοποίηση της κόρης του για 12 χρόνια, με την "σκύλα-φύλακα" της κηδεμόνα, ενώπιον των δικαστηρίων, του αστυνομικού τμήματος, και όπου αλλού μπορούσε. Η μάχη του όμως, ήταν ήδη χαμένη από πριν, κι αυτό επειδή ήταν... ο πατέρας.


Η ιστορία ξεκίνησε προοδευτικά με την απόφαση του δικαστηρίου του Ιανουαρίου του 1996 περίπου, όταν η 5 ετών Jana Κ. ορίστηκε να έχει εκτεταμένη επαφή-επικοινωνία με τον πατέρα της. Ωστόσο, η απόφαση σχετικά ενέκρινε μόνο τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των γονέων. Αλλά αυτό ήταν πολύ μεγάλο λάθος του δικαστηρίου να επικυρώσει με απόφαση του, την συμφωνία αυτή, γιατί η επόμενη ακολουθία των γεγονότων ήταν τραγική, για τη ζωή της Jana και του πατέρα της.
Μια μέρα, στο νηπιαγωγείο, μετά από μια εκδήλωση, η δασκάλα κάλεσε τα παιδιά να τρέξουν το καθένα στην μαμά του, η Jana ήταν η μόνη που έτρεξε στον πατέρα της, παρόλο που και η μητέρα της ήταν μεταξύ των γονέων.

Ίσως αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η μητέρα της άρχισε να αισθάνεται ότι απειλείται η σχέση με την κόρη της και είχε έναν λόγο να είναι πολύ ζηλιάρα απέναντι στον πατέρα της Jana. Η κόρη της ένιωθε πιο ασφαλής κοντά σε έναν πιο ισορροπημένο και ειρηνικό πατέρα. Τότε άρχισε να καλλιεργεί στην κόρη της, το μίσος για τον πατέρα της, να μιλάει άσχημα γι 'αυτόν, να μην την αφήνει να τον επισκέπτεται, και ότι αυτός τους κάνει την ζωή τους πολύ περίπλοκη. Έδερνε και τιμωρούσε την κόρη της πολύ συχνά, για τους κακούς βαθμούς της στο σχολείο, γιατί ξέχασε κάπου το πουλόβερ της, κλπ. Και η κόρη της, της απάντησε πολύ λογικά - πήγαινε στον πατέρα της, πιο συχνά.

η Jana μικρή
Ο πατέρας έκανε παράπονα για την κακοποίηση του παιδιού. Αντίθετα όμως, ο πατέρας άρχισε να διώκεται για την υπόθεση αυτή. Είχε μια πολύ κακιά αντίπαλο -  Μια ΜΗΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Η μητέρα ζήτησε την απαγόρευση της επικοινωνίας του πατέρα με την κόρη του, αλλά το δικαστήριο δεν ενέκρινε το αίτημα αυτό. Τότε η μητέρα σταμάτησε να δίνει το παιδί στον πατέρα του, και παρόλο που ξόδεψε πολύ χρόνο στο αστυνομικό τμήμα ή στο δικαστήριο, τίποτα και κανείς δεν τον βοήθησε. Η μητέρα είχε πει στην κόρη του, ότι αν θα επισκεφθεί τον πατέρα μόνη της, αυτή θα κάνει  ένα μεγάλο έγκλημα, μιας και αυτό είχε απαγορευτεί από το δικαστήριο.

η Jana στο Πανεπιστήμιο
Η Jana δεν ήθελε να ζει μέσα σε ψέματα και στην υποκρισία πια, αναγκάστηκε να αντέχει τις συκοφαντίες για τον πατέρα της, ο οποίος την αγαπούσε, και εκείνη το ήξερε. Δεδομένου ότι ο μόνος που την προστάτευε πραγματικά - ήταν πάντα ο πατέρας της. Στις 19 Ιανουαρίου του 2010, η Jana πήδηξε από το παράθυρο toy Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μπρνο, κι ενώ παρακολουθούσε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου.

Ήταν νεκρή επί τόπου.

Ήταν 19 ετών.

Η μητέρα της, παρά το τραγικό αυτό συμβάν, δεν δίστασε να παραποιήσει μέχρι και το κηδειόχαρτο, γράφωντας ότι η Jana πέθανε από κάποια αρρώστια,  και να μην ενημερώσει για την κηδεία, τους ανθρώπους που είχαν σχέση με τον πατέρα της Jana.

το χαρτί της κηδείας
Και εμείς οι ίδιοι σαν μπαμπάδες, τρομάζουμε από αυτό το τραγικό γεγονός, και πόσα άλλα από αυτά τα παιδιά θα φτάσουν σε αυτό το σημείο, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν και αρνούνται να μεταφέρουν τόνους από ψέματα και υποκρισίας, γνωρίζοντας ότι την τρέχουσα κατάσταση την κυβερνάει ένα διεστραμμένο σύστημα κηδεμονίας, λέγοντας ψέμματα για την αγάπη των γονιών τους.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα ψέμματα, είναι ιδιαίτερα για τους Μπαμπάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου