Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ - ΔΡΑΜΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ                                           
Κ. Λ. Δ/νση:    Κ..... Χανιά Τ. Κ.  .... τηλ..... κιν......          
                   Στην με αριθμό πρωτοκόλλου 38577 / 22-07-2010 κοινοποίηση της αναφοράς μου προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έλαβα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων (Αριθμ. Πρωτ: 9009/20/362-β)  την παρακάτω απάντηση:
                 “Σε εκτέλεση ανωτέρω  σχετικής διαταγής του Α.Ε.Α. και σε απάντηση της σχετικής καταγγελίας σας γνωρίζεται ότι από τους χειριστές Αστυνομικούς  του Γραφείου Διαβατηρίων της Υπηρεσίας μας, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση του διαβατηρίου του ανηλίκου τέκνου σας Λ.Φ., από την εν διαστάσει σύζυγο σας Θ. Λ.-Ι, καθόσον προσκόμισε την απαιτούμενη προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την οποία ανατίθεται η επιμέλεια του παραπάνω ανηλίκου στην ίδια, μέχρι της οριστικής συζήτησης της υπόθεσης την 05-10-2010 στο ίδιο δικαστήριο.”    
                   Στις 16-08-2010 παρέλαβα αυτοπροσώπως από το Γραφείο Διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων το έγγραφο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση διαβατηρίου για ανηλίκους κάτω των 12 ετών (ισχύς 3 έτη). Στην παράγραφο δ των γενικών επισημάνσεων αναφέρεται: “Αν ο ένας γονέας έχει την ολοκληρωτική γονική μέριμνα ή επιμέλεια πρέπει να προσκομίσει τελεσίδικη απόφαση δικαστικής αρχής και φωτοαντίγραφο αυτής.”
                            Επισκεύθηκα αρκετές φορές το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων για περαιτέρω διευκρινήσεις. Σε μία από αυτές έγινε τηλεφώνημα ενώπιον μου προς την Διεύθυνση Διαβατηρίων από όπου δόθηκε η απάντηση ότι όλα έγιναν νόμιμα χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις και χωρίς να ερωτηθώ καν αν έχω κάποιες απορίες και σε ποια σημεία. Και σε άλλα επανηλειμμένα τηλέφωνα που έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Χανίων (όπως μου ανέφεραν) διδόταν λακωνικά και στερεότυπα η ίδια απάντηση. Επίσης οι εδώ αστυνομικοί δήλωναν κατ΄ επανάληψη αναρμόδιοι και με παρέπεμπαν στη Διεύθυνση Διαβατηρίων στην Αθήνα.
                   Αναγκάζομαι λοιπόν να επανέλθω επειδή θεωρώ ότι η απάντηση που έλαβα δεν είναι επαρκής:
                  1ον) Γιατί εκδόθηκε διαβατήριο χωρίς τη δική μου συγκατάθεση με μία προσωρινή διαταγή  χορήγησης επιμέλειας και όχι με τελεσίδικη απόφαση δικαστικής αρχής;
                   2ον) Γιατί η Ρουμανική Πρεσβεία αρνήθηκε να χορηγήσει ρουμανικό διαβατήριο στο ανήλικο τέκνο μου χωρίς τη συγκατάθεση μου; Παρόλο που η εν διαστάσει σύζυγος μου είναι Ρουμάνα υπήκοος και επίσης προσκόμισε την προσωρινή διαταγή καθώς και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης μου την οποία μετέφρασε στα ρουμανικά και τη σφράγισε στο πρωτοδικείο με τη σφραγίδα της Χάγης. Υπόψη ότι την παρέλαβε παρανόμως (σύμφωνα με τη γνώμη της δικηγόρου της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και της δικηγόρου του ίδιου του δήμου Χανίων) από το Δήμο Χανίων και προσπάθησε να τη χρησιμοποιήσει (στη Ρουμανική Πρεσβεία) παρότι είχα ζητήσει και είχαν γίνει δεκτά ασφαλιστικά μέτρα ώστε να απαγορευτεί η χρήση αυτού του εγγράφου. Η Ρουμανία δηλαδή σεβάστηκε τα δικαιώματα μου ως πατέρα, έστω και αν είμαι Έλληνας πολίτης, ενώ η ίδια η χώρα μου όχι!
                  3ον) Στις 05-10-2010 εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα και δεν έγινε η οριστική συζήτηση, όπως αναφέρεται στην απάντηση σας. Δηλαδή εκδώσατε ένα διαβατήριο χωρίς να έχουν καν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα και με μια προσωρινή διαταγή χορήγησης επιμέλειας, η οποία χορηγήθηκε χωρίς να είμαι παρόν και χωρίς να ενημερωθώ ούτε καν τηλεφωνικά!        
                  4ον) Η ισχύς του διαβατηρίου είναι για 3 χρόνια. Το δικαστήριο θα γίνει το Φεβρουάριο του 2011. Έχετε προφανώς προεξοφλήσει και την απόφαση του δικαστηρίου!
                 Η εν διαστάσει σύζυγος μου ζήτησε πλέον ανοικτά από το ελληνικό δικαστήριο να πάρει το παιδί και να φύγει οριστικά στη Ρουμανία.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ:
   ΑΝΑΦΟΡΑ                                     ΠΡΟΣ ΤΟΝ  κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ       
Κ.Λ.  του                               ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Πέτρου                                                 Κοινοποίηση:
Δ/νση:    Κ........ Χανιά              1) Υπουργό Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων
Τ. Κ......                                    Δικαιωμάτων
Τηλ.........                                 
 Κιν...                                       2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 email:.....                      
   Είμαι Ιατρός Νευρολόγος, μόνιμος κάτοικος Χανίων και ο λόγος που προβαίνω στην παρούσα αναφορά μου είναι ότι με διάφορες μεθοδεύσεις της εν διαστάσει συζύγου  μου Λ. Ι. το γένος Γ. Μ., ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει μέσω διοικητικής διαδικασίας διατηρήσει το επώνυμο ¨Θ......¨ , που ανήκει σε πρώην σύζυγο της, στις οποίες μεθοδεύσεις συνήργησαν διοικητικοί αλλά και δικαστικοί παράγοντες, στερούμαι παντελώς της επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο μου Φ. Λ., ηλικίας σήμερα 3 ετών, με το οποίο έχω να επικοινωνήσω από τις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
          Η υπόθεση μου έχει εν συντομία ως εξής:
Με την ανωτέρω εν διαστάσει σύζυγο μου με την οποία απέκτησα ένα τέκνο τον Φ. που γεννήθηκε το έτος 2007 , ηλικίας σήμερα 3 ετών, βρισκόμαστε σε διάσταση από τον Οκτώβριο του 2009.
Κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η διάσταση της έγγαμης συμβίωσης μας, καταρτίσαμε με την σύζυγο μου ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο ρυθμίζαμε μεταξύ των άλλων θεμάτων και τα θέματα που αφορούσαν το ως άνω ανήλικο τέκνο μας, καθώς και τις σχέσεις μας με τούτο. Ειδικότερα είχαμε συμφωνήσει να αναλάβει λόγω και της μικρής ηλικίας του τέκνου μας, την επιμέλεια του η σύζυγος μου με την οποία και θα διέμενε στα Χανιά Κρήτης, πόλη η οποία ρητώς συμφωνήθηκε ως τόπος διαμονής του τέκνου μας.
Ειδικώς όμως σε ότι αφορούσε στα θέματα εκπαίδευσης και μόρφωσης του καθώς και επιλογής τόπου κατοικίας\διαμονής του θα συναποφασίζαμε και οι δυο γονείς , ενώ σε περίπτωση διαφωνίας μας  αυτή θα επιλύονταν από τα Δικαστήρια . Στο ως άνω συμφωνητικό καθορίζονταν και η επικοινωνία μου με τον  γιο μου,  με τον οποίο θα επικοινωνούσα δυο φορές την εβδομάδα, κάθε δεύτερη Κυριακή, τις εορτές Χριστουγέννων-Πάσχα, καθώς και 15 ημέρες το καλοκαίρι, όπως αναλυτικά εκτίθενται στο εν λόγω συμφωνητικό.
Η συναίνεση μου στην ανάληψη της επιμέλειας του γιου μου από την εν διαστάσει σύζυγο μου δόθηκε με μεγάλο προσωπικό κόστος καθώς πίστευα και πιστεύω ότι είμαι εξίσου αν όχι και περισσότερο  κατάλληλος απ’ αυτήν, ν’ αναλάβω την επιμέλεια του.
Πλην όμως και προκειμένου ν’ αποφευχθεί μία επώδυνη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ μας που ενδεχομένως θα δημιουργούσε δυσβάσταχτη ψυχολογική φόρτιση στο γιο μας, υποχώρησα και δέχθηκα ν’ αναλάβει την επιμέλεια του η εν διαστάσει σύζυγος μου, εξασφαλίζοντας παράλληλα αφενός ότι θα διέμενε ο γιος μας στα Χανιά (δεδομένου ότι η εν διαστάσει σύζυγος μου είναι αλλοδαπή) και αφετέρου ότι θα έχω μαζί του συχνότατη επικοινωνία , ώστε να καλλιεργηθεί μία σωστή σχέση ανάμεσα μας, η οποία θα συντελούσε τα μέγιστα στην ορθή ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη και στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του.
Ατυχώς όμως οι ελπίδες μου αυτές πολύ σύντομα διαψεύστηκαν πλήρως καθώς η εν διαστάσει σύζυγος μου αμέσως μετά την υπογραφή του ως άνω ιδιωτικού συμφωνητικού που της εξασφάλισε την επιμέλεια του γιου μας, άρχισε να προβάλει εμπόδια και προσκόμματα στην επικοινωνία μου  μαζί του, ευφερίσκουσα συνεχώς και νέα εμπόδια ώστε να μην τον παραλαμβάνω από την οικία μας, προφασιζόμενη άλλοτε ότι “κοιμάται” και άλλοτε ότι είναι “αδιάθετος”, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μου επέτρεπε να επικοινωνήσω μαζί του, ούτε καν στην οικία μας, χωρίς πλέον να επικαλείται κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς της εν διαστάσει συζύγου μου αναγκάστηκα να της απευθύνω τον Δεκέμβριο 2009 εξώδικη διαμαρτυρία ,δήλωση και πρόσκληση με την οποία την καλούσα να τηρήσει τα μεταξύ μας συμφωνηθέντα. Η εν διαστάσει σύζυγος μου αντί να τα τηρήσει τα μεταξύ μας συμφωνηθέντα, προχώρησε στις 15-12-2009 στην υποβολή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων με την οποία , εκμεταλλευόμενη το περιεχόμενο του ως άνω ιδιωτικού συμφωνητικού με το οποίο της ανετίθετο η επιμέλεια του γιου μας, ζήτησε πλέον να της ανατεθεί το σύνολο της γονικής μέριμνας του!!
Όσον αφορά δε την επικοινωνία μου με το τέκνο μου, η εν διαστάσει σύζυγος μου επικαλέσθηκε ότι το ως άνω ιδιωτικό  συμφωνητικό, το οποίο αυτή και μόνο αυτή αρνείτο να τηρήσει, είχε δήθεν απωλέσει την ισχύ του και για τούτο δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνώ με τον γιο μου βάσει των συμφωνιών που περιλάμβανε.! Η συζήτηση της ως άνω αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων της εν διαστάσει συζύγου μου είχε ορισθεί αρχικά στις 16-2-2010 , οπότε και αναβλήθηκε για την δικάσιμο της 23-3-2010.
Κατά την δικάσιμο της 16-2-2010 η χορηγήσασα την αναβολή Πρόεδρος Πρωτοδικών αυτεπάγγελτα και χωρίς να διεξαχθεί περί τούτου συζήτηση στο ακροατήριο, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία ανατίθεντο προσωρινά η επιμέλεια του τέκνου μας στην εν διαστάσει σύζυγο μου. Σημειωτέον ότι ούτε στο δικόγραφο της αιτήσεως της συζύγου μου υπήρχε σχετικό αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής, ούτε προφορικώς υπέβαλλε αυτή τέτοιο αίτημα.
Την χορήγηση της εν λόγω προσωρινής διαταγής πληροφορήθηκα στις 17-2-2010, όταν η εν διαστάσει σύζυγος μου, μου κοινοποίησε  αντίγραφο των πρακτικών.
Η εν διαστάσει σύζυγος μου εκμεταλλευόμενη τις περιστάσεις εξακολούθησε να προβάλλει προσκόμματα  στην επικοινωνία μου με τον γιο μου, με τον οποίο ούτε και η ίδια δεν ασχολείται, καθώς έχει αναθέσει εξ ολοκλήρου την φροντίδα του στην Ρουμανικής ιθαγένειας οικιακή βοηθό, η οποία δεν ομιλεί την ελληνική γλώσσα, και η οποία μαθαίνει στον γιο μου μόνο ρουμανικά. Την ίδια εποχή με την έκδοση της ως άνω προσωρινής διαταγής ανακάλυψα ότι  η σύζυγος μου κινείτο δραστήρια προκειμένου να εκδοθεί, εν αγνοία μου, ρουμανικό διαβατήριο στον γιο μου και συγκεκριμένα ανακάλυψα ότι είχε φροντίσει ώστε να εκδοθεί μεταξύ των άλλων εγγράφων και αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης μου, να μεταφρασθεί επισήμως στην ρουμανική γλώσσα και να τεθεί επ’ αυτού η επισημείωση APOSTILLE, σύμφωνα με την σύμβαση της Χάγης, ώστε μαζί με τ’ άλλα έγγραφα να χρησιμοποιηθεί στην Ρουμανία. Κατόπιν της ανακάλυψης μου αυτής και επειδή  η εν διαστάσει σύζυγος μου , ρουμανικής ιθαγένειας , πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν μου είχε δηλώσει ότι θα πάρει το παιδί στην Ρουμανία και δεν θα το ξαναέβλεπα,  προχώρησα στην υποβολή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούσα να υποχρεωθεί η σύζυγος μου να μου παραδώσει άμεσα την ληξιαρχική πράξη γέννησης μου, ως και να απαγορευθεί η χρήση της ενώπιον οποιασδήποτε αρχής.
Η προαναφερθείσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου μου, η συζήτηση της οποίας είχε αναβληθεί για την δικάσιμο της 23-3-2010 , ανεβλήθη εκ νέου λόγω αποχής των Δικηγόρων για την δικάσιμο της 11-5-2010 , κατά την οποία η συζήτηση ματαιώθηκε , οπότε η ως άνω προσωρινή διαταγή με την οποία ανατίθετο προσωρινά η επιμέλεια του γιου μου στην εν διαστάσει σύζυγο μου έπαυσε να  έχει ισχύ.
Στις 17-5-2010 η εν διαστάσει σύζυγος μου κατέθεσε δια της πληρεξουσίας Δικηγόρου της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων κλήση με την οποία ζήτησε ορισμό δικασίμου για την συζήτηση της ως άνω αιτήσεως της. Με την ίδια αίτηση της ζήτησε  και την χορήγηση προσωρινής διαταγής με αίτημα την προσωρινή ανάθεση  σ’ αυτήν της επιμέλειας του γιου μας. Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Χανίων κ.Μ.Β., η οποία επελήφθη της αιτήσεως αυτής της συζύγου μου, χωρίς να με καλέσει , προκειμένου να εκθέσω τις απόψεις μου και χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μου έστω και τηλεφωνικά, μολονότι ως ιατρός έχω το κινητό μου τηλέφωνο ενεργοποιημένο όλο το 24ωρο, ενώ έχω ενεργοποιήσει και την υπηρεσία ειδοποίησης για κλήσεις που δεν είναι εφικτές, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ανέθεσε την επιμέλεια του γιου μας στην εν διαστάσει σύζυγο μου προσωρινά και μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αυτής την οποία προσδιόρισε 5 μήνες αργότερα, δηλαδή στις 5-10-2010.
Στις 21 Μαΐου 2010 η εν διαστάσει σύζυγος μου  χρησιμοποιώντας προφανώς την προσωρινή διαταγή της κ. Β. και εκμεταλλευόμενη την εντελώς πρόσφατη τροποποίηση του Π.Δ. 25/2004 σύμφωνα με την οποία η αίτηση για χορήγηση διαβατηρίου σε ανήλικο κάτω των 18 ετών υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια, ή την επιτροπεία του, προσήλθε στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση διαβατηρίου του ανηλίκου τέκνου μου. Αυθημερόν τα δικαιολογητικά απεστάλησαν στη Διεύθυνση Διαβατηρίων στην Αθήνα.
Στις 01 Ιουνίου του 2010 προσήλθε στο Γραφείο Διαβατηρίων η εν διαστάσει σύζυγος μου και παρέλαβε το διαβατήριο του ανηλίκου τέκνου μου με αριθμό ΑΖ0221899. Στις 03 Ιουνίου μου επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή η ως άνω προσωρινή διαταγή την οποία μέχρι τότε αγνοούσα.
Μετά ταύτα και επειδή με όλες τις προπεριγραφείσες ενέργειες της εν διαστάσει συζύγου μου, τις οποίες συνέδραμαν τόσο οι Πρόεδροι Πρωτοδικών που επελήφθησαν, όσο και η Διεύθυνση διαβατηρίων, καθόσον και παρά την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι νομιμοποιείται να ζητήσει μονομερώς την έκδοση διαβατηρίου ανηλίκου, η έχουσα με απλή προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου προσωρινά και για εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο την επιμέλεια του μητέρα του, όταν μάλιστα αυτή τυγχάνει να είναι και αλλοδαπή, διαγράφετο πλέον ορατός ο κίνδυνος να μεταφερθεί  ο γιός μου στην Ρουμανία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μου, σκοπεύει να εγκατασταθεί μονίμως η εν διαστάσει σύζυγος μου και ν’ απωλέσω τοιουτοτρόπως κάθε επαφή με τον γιο μου και επειδή η σύζυγος μου εξακολουθούσε  να παρεμποδίζει με κάθε τρόπο την επικοινωνία μου με τον γιο μου προχώρησα στις 22-6-2010 στην άσκηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Χανίων αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζήτησα την ανάθεση σε μένα προσωρινά της επιμέλειας του γιου μας και επικουρικά την ρύθμιση της επικοινωνίας μου μαζί του.  Με την ίδια αίτηση ζήτησα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να ρυθμισθεί η επικοινωνία μου με τον γιο μου κατά τρόπο ώστε να διανυκτερεύει μαζί μου κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Ζήτησα τέλος την απαγόρευση μεταφοράς του γιου μου σε άλλη χώρα εκτός Ελλάδας, φοβούμενος ότι σε  πιθανή μετάβαση του στην Ρουμανία, ήταν πολύ πιθανό να μην τον επέστρεφε η εν διαστάσει σύζυγος μου, όπως άλλωστε συνεχώς με απειλούσε.
Κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ενώπιον και πάλι της κ. Προέδρου Πρωτοδικών Μ.Β., εξέφρασα την ανησυχία μου ότι πιθανόν ο γιος μου να μεταφερθεί από την εν διαστάσει σύζυγο μου στην Ρουμανία , λόγο για τον οποίο θα έπρεπε ν’ απαγορευθεί προσωρινά η έξοδος του από την Ελλάδα, ενώ όσον αφορούσε το αίτημα μου για ρύθμιση της προσωρινής επικοινωνίας μου με τον γιο μου , ανέφερα ότι σύμφωνα και με την γνώμη παιδοψυχολόγων με τους οποίους είχα συζητήσει , ήταν προτιμότερο να επικοινωνώ μαζί του για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, απαραιτήτως και με διανυκτέρευση, καθόσον τοιουτοτρόπως  θα  ενισχύετο και θα ενδυναμώνεται ο δεσμός μου μαζί του. Όσον αφορά δε την δυνατότητα μου να φροντίζω τον γιο μου δήλωσα ότι γνωρίζω όλες τις οικιακές εργασίες και έχω ικανοποιητική εμπειρία ως προς την φροντίδα μικρών παιδιών, καθόσον ως νευρολόγος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων (Ελληνική Εταιρεία προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων  παιδιών) τα τελευταία 12 χρόνια, εξετάζω συνεχώς και παρακολουθώ παιδιά και δη ανάπηρα από την βρεφική τους ηλικία.
Η δικηγόρος της εν διαστάσει συζύγου μου ζήτησε να μην μου δοθεί επικοινωνία τον  μήνα Ιούλιο, λόγω διακοπών , ενώ δήλωσε θρασύτατα ότι είναι δικαίωμα  της εν διαστάσει συζύγου μου να μεταβεί όπου θέλει με τον γιο μου, ακόμη και στο εξωτερικό, χωρίς να μ’ ενημερώσει , επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους χειρότερους φόβους μου, ότι επρόκειτο ο γιος μου να οδηγηθεί στην Ρουμανία. Παρά ταύτα όμως η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Χανίων , όχι μόνο δεν απαγόρευσε προσωρινά την έξοδο του γιου μου από την χώρα, αλλά αντιθέτως απαγόρευσε την δική μου επικοινωνία μαζί του τον μήνα Ιούλιο, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εν διαστάσει σύζυγο μου στην υλοποίηση των σχεδίων της. Όσον αφορά  δε την επικοινωνία μου με τον γιο μου, όρισε μια ιδιαίτερα περιορισμένη επικοινωνία, ήτοι κάθε Τρίτη 4 ώρες (από 17.00 έως 21.00) και κάθε Κυριακή 10 ώρες (10.00 έως 20.00) ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.
Ήδη η εν διαστάσει σύζυγος μου βρίσκεται μαζί με τον γιο μου από τις αρχές  Ιουλίου εκτός Ελλάδος, χωρίς να με έχει προηγουμένως ενημερώσει και χωρίς να μου επιτρέπει να μιλώ με τον γιο μου στο τηλέφωνο , με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω ούτε που βρίσκεται το παιδί μου ούτε αν είναι καλά.
Στις επανειλημμένες τηλεφωνικές μου κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο της, συνήθως δεν απαντά, αλλά ακόμα και όταν απαντήσει αρνείται με διάφορες προφάσεις να μου επιτρέψει να μιλήσω στον γιο μου και τούτο παρά την ρητή υπόσχεση που έδωσε στις 30 Ιουνίου μέσω της Δικηγόρου της ότι το τηλέφωνο της θα ήταν ανοικτό όλο τον μήνα Ιούλιο ώστε να μπορώ να επικοινωνώ με τον γιο μου όποτε θέλω.
Συμπερασματικά, αυτήν την στιγμή δεν ξέρω που βρίσκεται  το παιδί μου, δεν γνωρίζω δε σε τι κατάσταση είναι, αν το φροντίζουν επαρκώς, αν θα επιστρέψει εκ νέου στην Ελλάδα, καθώς και πότε θα το ξαναδώ.
Στο αποτέλεσμα  τούτο συνέτειναν πρωτίστως οι ενέργειες των ως άνω Δικαστικών λειτουργών, να χορηγήσουν στην εν διαστάσει σύζυγο μου την προσωρινή επιμέλεια του γιου μου, την πρώτη φορά χωρίς καν να έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα και την δεύτερη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μου. Η χορήγηση της προσωρινής επιμέλειας πιστεύω ότι είναι ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα, ακόμη και σε επίπεδο προσωρινής διαταγής και δεν θα πρέπει ν’ αγνοείται παντελώς η πλευρά του ενός γονέα κατά την σχετική διαδικασία. Συνέτεινε ακόμη η στάση της ως άνω Προέδρου Πρωτοδικών η οποία επέτρεψε στην εν διαστάσει σύζυγο μου “να εξαφανίσει” κυριολεκτικά τον γιο μου, ασκούσα κατ’ απολύτως καταχρηστικό τρόπο την ανατεθείσα σ’ αυτήν προσωρινή επιμέλεια του. Συνέτειναν τέλος οι πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων Διοικητικών Υπηρεσιών και δη της Διεύθυνσης Διαβατηρίων ,να εκδώσει διαβατήριο στον ανήλικο γιο μου με αίτηση της έχουσας με απλή προσωρινή διαταγή και όχι με τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου, την προσωρινή επιμέλεια του γιου μου  εν διαστάσει συζύγου μου, εν αγνοία μου και χωρίς να ενημερωθώ καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Εν κατακλείδι με όλες τις προπεριγραφείσες πράξεις  και παραλείψεις των αρμοδίων Δικαστικών  και Διοικητικών οργάνων, οι οποίες έτειναν χείρα βοηθείας και συνέδραμαν την εν διαστάσει σύζυγο μου στις δόλιες  σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος  του αληθούς συμφέροντος του γιου μας μεθοδεύσεις της, πλήττεται  όχι μόνο το δικαίωμα μου ως γονέα να επικοινωνώ με το τέκνο μου, αλλά και το συμφέρον του ίδιου του τέκνου μου, το οποίο  και εφόσον εξακολουθήσει να μην επικοινωνεί μαζί μου, ως και να επικοινωνεί μόνο με ομιλούντες την ρουμανική γλώσσα, ή να παραμείνει στο εξωτερικό , κινδυνεύει όχι μόνο να υποστεί σημαντική βλάβη στην ψυχική του ανάπτυξη και στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του, αλλά και να αφελληνιστεί πλήρως, ήτοι να καταστεί ξένο σώμα για την Ελλάδα, η οποία είναι η χώρα καταγωγής του.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ να διενεργήσετε σχετική έρευνα προκειμένου να διακριβώσετε τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις εκείνες που οδήγησαν στην ως άνω άκρως δυσμενή και ζημιογόνα για μένα και το συμφέρον του ανηλίκου γιου μου εξέλιξη και να επιβάλλετε τις δέουσες κυρώσεις στους υπαίτιους
                                                                             Χανιά 20- 07 -2010 
                                                                                  Ο αναφέρων                                                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου